сряда, 29 януари 2020 г.

Тридневен траур в община Сливо поле след тежката катастрофа на пътя Русе-Силистра

В община Сливо поле е обявен тридневен на траур в памет на жертвите на жестоката катастрофа, станала снощи по пътя от Русе към Силистра, при която на място загинаха момиче на 17 и момче на 18 години, а други трима бяха тежко ранени и все още с опасност за живота, съобщи БНР.

Всички деца, които са пътували в автомобила на 28-годишна своя позната, са от Сливо поле и ученици на ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" в Русе.

Те са се прибирали от училище, когато по пътя за Силистра ТИР предприема маневра и навлиза в тяхната лента за движение, за да направи обратен завой и да се отправи към граничния пункт "Дунав мост".

Вследствие на това лекият автомобил с децата се удря челно в камиона и на място загиват момичето и момчето. Останалите трима са откарани с тежки травми в Университетската болница "Канев" в Русе. Там са шофьорката и две сестрички на 15 и на 17 години.

Въпреки че има знак за забранен обратен завой, той се нарушава постоянно от тежкотоварните автомобили, тъй като съществува просека между двете платна. Тя трябвало да бъде затворена, макар и с леки прегради от страна на Община Русе. Такова решение е било взето още преди месец, но не са последвали никакви действия.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии