петък, 31 януари 2020 г.

Земетресение във Вранча е усетено в почти цяла Северна България

Земетресение във Вранча тази нощ е усетено в почти цяла Северна България. Това каза за Агенция „Фокус“ дежурният сеизмолог от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Усетено е най-вече в градовете Русе, Плевен, Провадия, Варна, Шумен, Търговище, Добрич, Силистра.

Трусът с магнитуд 5,4 по Рихтер е регистриран в 3.26 ч. тази сутрин на територията на Република Румъния.



Земетресението във Вранча е усетено по високите етажи в Русе, съобщи тази сутрин кметът на града Пенчо Милков. „Не съм известен да има щети, то беше изключително слабо“, допълни той.

Земетресението във Вранча е усетено в Добрич, основно по високите части на сградите, но не е предизвикало паника сред гражданите, предаде „Фокус”. Трусът е бил с продължителност няколко секунди. Той не е предизвикал движение на живущите в жилищните блокове, единствено коментари в социалните мрежи.

Няма подадени сигнали за усетено земетресение във Велико Търново тази нощ. Това съобщи за „Фокус“ говорителят на МВР-Велико Търново Марияна Христова. „Не е било нещо силно и сериозно, за да има разрушения и щети. И да го е усетил някой, не е подал сигнал в полицията“, каза Марияна Христова. В групите на Велико Търново в социалните мрежи граждани обаче споделят, че трусът е усетен на по-високите етажи около 3:30 часа през нощта.


Няма данни земетресението, станало в района на Вранча, да е усетено масово и във Варна, съобщиха от Областната управа. „При докладите си тази сутрин, кметовете на общини не са подавали информация за нанесени щети или за хора, които са в паника“, каза оперативният дежурен в институцията.






dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии