събота, 25 януари 2020 г.

Самолетът край Бъзън е паднал заради силен вятър

Малък самолет е паднал на частно летище край село Бъзън.

Той се е ударил в дърветата, а двама души, които са били на борда, са пострадали. Те са откарани с две линейки на „Спешна помощ“ в русенската болница.

Сигнал за инцидента е постъпил малко след 13:00 часа. На летището по това време са кацали два самолета. По думите на очевидци, ултра лекият едномоторен самолет, който е за разходки, почти е докоснал пистата, когато е бил подхванат от силен страничен вятър.


Поривът го е запратил в дърветата, които се намират встрани, и е катастрофирал, след като пилотът не е успял да реагира адекватно на ситуацията, предаде Русе Медиа.

На мястото са били изпратени екипи на полицията и пожарната, които са отцепили района. Пострадали са двама мъже – единият на 41 години е със счупена ръка, а другият на 52 години с комоцио и травма на главата и е настанен в Неврохирургията на УМБАЛ „Канев“ за наблюдение. Няма опасност за живота им.

По думите на собственика на частното летище, пилотът не е уведомил за кацането си. До момента не е имало други инциденти. Местните хора разказват, че тези самолети се ползвали масово за туризъм и разходки над Поломието в района на Ивановските скални църкви и Средновековен град Червен.

Случаят предстои да се разследва от специализираното звено към Министерството на транспорта.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии