четвъртък, 9 януари 2020 г.

Клане в Русе

Известен с агресивното си поведение мъж проля кръв посред бял ден пред пазара в жк „Чародейка“.

След свада и бой той намушкал с нож в областта на главата 38-годишен свой познат, който е откаран в болница. За щастие раната не е дълбока и няма опасност за живота му, съобщи Русе Медиа.Хора от квартала разказват, че нападателят е известен с прякора си Мутито, а иначе името му е Мустафа – ром с турска жилка, както го описват. Той бил познат като много агресивен и не за първи път размахва нож. Преди десетина години бил приютен от приятел през зимата, но имал психически проблеми. След забележка, направена от приятеля му, Мустафа го нападнал и му отрязал ухото с нож. Лежал е и в затвора, а известно време идвал край пазара с други мъже да пият заедно.

Така станало и днес, когато по неизвестни причини Мутито се скарал с 38-годишния турчин от ромски произход по прякор Кучето. Очевидци разказват, че компанията от няколко души започнала да пие още от сутринта на стъпалата срещу пазара. Последвала свада и бой, който се пренесъл на отсрещния тротоар, придружен с нож и кръв.

Работещите в магазините подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Нападателят е бил задържан, след което оглед направиха и специалисти от Криминалистична лаборатория.

Хората в района разказват, че край пазара често стават инциденти с побои, които най-често са вследствие на употреба на алкохол и дрога. Съвсем скоро е имало друг подобен случай, където е имало разчистване на сметки заради неиздължени пари за наркотици.

Вижте във видеото какво разказва очевидец на инцидента.dunavmost.com

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии