петък, 21 февруари 2020 г.

Задържаха стоки с лого на известни марки на Дунав мост

Митнически служители задържаха текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при проверки в района на граничния пункт при Русе

Митнически служители задържаха текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при проверки в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха 3620 недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки. Стоката е открита при митнически проверки на пътнически автобуси в района на ГКПП Дунав мост – Русе.При един от случаите автобус с турска регистрация пътувал от Турция за Румъния. През нощта на 13.02.2020г. превозното средство е отклонено в района на ГКПП Дунав мост –Русе за щателна митническа проверка. В 10 полиетиленови чанти, придружавани от пътник в автобуса, румънски гражданин, са открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

В същия ден около 9 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния багаж на пътник - румънски гражданин, са открити 60 чифта спортни обувки, носещи логото на Fila. 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на Dior, Versace, Armani, Chanel, Boss, Lancome, Armani и 39 чифта спортни обувки с логото на Nike са открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка на 12.02.2020 г.

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии