понеделник, 3 февруари 2020 г.

Митничари задържаха контрабандни стоки на „Дунав мост-Русе“

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки, при две митнически проверки на автобуси с пътници в района на ГКПП „Дунав мост – Русе“, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите автобус с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 28 януари е отклонен в района на ГКПП „Дунав мост – Русе“ за щателна митническа проверка. В 30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет различни световноизвестни марки, сред които Adidas, Nike, Puma, Paco Rabanne, Chanel и др.При друг случай, в началото на месеца, при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП „Дунав мост –Русе“, в личния багаж на пътник, турски гражданин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.
За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии