четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Затворени са пътищата към Разград и Силистра

Официално пътищата към Разград и Силистра остават затворени за всички видове превозни средства, съобщи зам.областният управител Валентин Колев.

Въпреки това част от леките автомобили тръгват на свой риск, докато на камионите над 12 тона се налага да изчакват, тъй като за тях движението е забранено във всички посоки.

В общината чистят 31 машини, като част от тях третират и улиците с препарати, съобщи кметът Пенчо Милков. Градският транспорт се движи със закъснение, като заради паднали клони и дървета е било затруднено движението на „Сердика“ и край Строителния техникум.
Някои от линиите не могат да стигнат до крайната си спирка. Извън града автобусите пътуват до Николово, а Долно Абланово и Просена все още са откъснати, но се работи за отварянето на пътя. Към Кубрат също не може да се мине, тъй като има много закъсали леки автомобили, които затрудняват разчистването, съобщи Русе Медиа.

Заради създадената ситуация кметът е издал заповед от днес общинските паркинги да са безплатни, като гражданите е добре да преместят там автомобилите си. Многото паркирани коли създават проблем, както всяка зима, почистващата техника да мине по по-малките улици. Кметът призова хората да почистят пред домовете си и магазините.

През нощта и рано сутринта са станали няколко инцидента – жена е била блъсната от влака Русе - София между Ястребово и Червена вода, поради което влакът е трябвало да спре и да чака. В него са пътували 40 деца, които вече са по домовете си. В кв.“Здравец“ от тежестта на снега клон е паднал върху 30-годишна жена, която е откарана в болница със счупен крак. На ул.“Петър Берон“ дърво е паднало върху лек автомобил.

В областта снегът е около 30 см, но заради навяванията на места има преспи от 2 метра височина. Няма населени места без вода, но 30-ина села са били без ток. От снощи се работи по отстраняването на авариите, като на места електрозахранването вече е пуснато.

От пожарната ще изпратят свои екипи да помагат в района на Разград, където положението е сложно, за да се освободи по-бързо пътят.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии