неделя, 15 март 2020 г.

COVID-19: Животът в Русе изглежда сякаш е спрял

Улиците и площадите са пусти, а магазините и заведенията са затворени

Строгите мерки на правителството затвориха търговските обекти в страната.

Днес на централните места в Русе животът изглежда сякаш е спрял - улиците и площадите са пусти, а магазините и заведенията са затворени. Рядко може да се види човек, а тези които са излезли навън носят предпазни медицински маски.


Вчера Бойко Борисов отправи призив към българите в своя профил във Фейсбук да останат по домовете си, за да се ограничи максимално възможността за разпространение на вируса. Премиерът качи снимка, надписът под която гласи "Остани вкъщи, това може да спаси живот".

Много от българските потребители са последвали примера му, използвайки същия надпис под своите снимки, за да изкажат своята подкрепа към извънредните мерки и загрижеността си за обществената безопасност.

Надяваме се, че със спазването на строгите мерки и повече разум на обществото ще се справим с тази сложна ситуация.

В цяла Европа се налагат безпрецедентни мерки за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки че всички са наясно какви ще са икономическите изпитания пред всяка една от държавите вследствие на това.

Снощи генерал Венцислав Мутафчийски в изявление в Министерски съвет съобщи, че ни предстоят времена на изпитания, които не са само икономически – ще се загубят човешки животи и то на тези, които много обичаме и са ни дали живота и отгледали.

Въпросът е за физическото оцеляване на населението и то особено в беззащитна част на населението, каквато са възрастните хора и хората с хронични заболявания. В нашата страна са регистрирани 43 случая на коронавирус инфектирани. Само за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня. Повече от 200 проби са изследвани за денонощието. На практика с 30% увеличихме броя на заболяването си за един ден. В последните часове в големи и знакови държави в Европа – В Германия се увеличиха с 50%, което е огромен брой на заболелите“, обясни още ген. Мутафчийски.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии