петък, 17 април 2020 г.

28-годишна жена е новият случай с коронавирус в Русе

Преди около седмица е проявила симптоми като болки в гръдната област, слаба кашлица и повишена температура

Жена на 28 години е заразена с коронавирус в Русе.

Тя не е била в чужбина, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Жената е проявила симптоми преди седмица. Имала е болки в гръдната област, слаба кашлица и повишена температура в порядъка до 38,5 градуса. Жената към момента е в добро здравословно състояние, като е поставена под 28-дневна домашна карантина.



Установени са две контактни лица - мъж, с когото живее на семейни начала, и неин колега от местоработата ѝ. Взети са им проби. Резултатът от изследването на колегата й от офиса е отрицателен, а на мъжа, с когото живее, се очаква да бъде ясен по-късно през деня. И двамата са поставени под 14-дневна карантина.

От Областния оперативен щаб уточняват, че в офиса са работили само заразената жена и колегата ѝ, чиято проба е отрицателна.

В Русе това е шести случай на заразен с коронавирус.

Първият пациент, установен с COVID-19 в Русе, вчера беше изписан от инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев". 51-годишният мъж беше с двустранна пневмония, като лечението му продължи 17 дни. Сега се намира под 28-дневна домашна карантина.

От Областния оперативен щаб съобщават, че в региона под 14-дневна домашна карантина от различен период се намират 1056 души, а за други 1830 тя вече е изтекла.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии