понеделник, 13 април 2020 г.

Пациент вилня в УМБАЛ "Канев"

Нападнал е охранител, а при задържането му е ранен полицай.

Служители на Второ РУ изясняват случай при който пациент е буйствал в болница „Канев“, нападнал е охранител, а при задържането му е ранен полицай.

На 12 април около 17:10 часа, на тел.112 е подаден сигнал от медицинска сестра в отделение по неврохирургия в УМБАЛ "Канев", която е съобщила, че мъж, настанен в отделението е започнал да буйства и е счупил стъклата на вратите на съседното отделение по рехабилитация, след което се е отправил в неизвестна посока.



На място е изпратен екип на групата за охрана на обществения ред от Второ РУ, който е изяснил, че въпросният пациент е 38-годишен мъж от Русе. Сестрата обяснила на полицаите, че той е бил настанен в отделението на 10 април с мозъчно сътресение, като по време на престоя си се е държал адекватно и спокойно, но вчера около 17:00 часа го видяла да бяга по коридора при което тръгнала след него. След това видяла, че блъснал силно вратата на отделението, която е с електромагнитна брава за контролиран достъп и излязъл във фоайето, като застанал пред един от прозорците. Тя го настигнала и застанала между него и прозореца, за да не реши да скочи. После мъжът взел един стол от фоайето и с него счупил стъклата на вратите на отсрещното отделение, след което влязъл и продължил по коридора.

Тя използвала момента, за да се обади на тел. 112 и да съобщи за инцидента, като междувременно мъжът излязъл от отделението и тръгнал надолу по стълбите. Докато жената обяснявала на пристигналите в отделението полицаи, се е получила информация от медицинския персонал, че пациентът е в спешно отделение и се е сбил с един от охранителите.

Полицейският екип незабавно се отправили към спешно отделение, като при тяхното пристигане установили, че мъжът е бил задържан от пристигнал там екип на сектор "Пътна полиция". При задържането на буйния пациент единият от пътните полицаи е пострадал. Той е получил фрактура на един от пръстите на лявата си ръка.

На място е изпратена дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе. Извършен е оглед, разпитани са хората, станали свидетели очевидци.

Работата по изясняването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии