четвъртък, 23 април 2020 г.

Разкриха огромна и модерна наркооранжерия в село Свещари

Полицаи от Разград и Исперих разкриха голяма наркооранжерия в село Свещари, съобщиха от полицията.

Огромната по площ и оборудвана с модерни съоръжения оранжерия, е заемала цял етаж от бивша сграда на АПК в селото, ползвана в последните години за шивашки цехове.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в две от помещенията, са открити 530 саксии със зрели растения канабис, а в съседни зали - 226 саксии с разсад.а развитието на канабисовите растения било изградено специално оборудване с датчици за влага, лампи и вентилатори, в помещенията имало торове и специално изградена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати.

При претърсването е иззето и голямо количество суха маса, подготвено за пласиране.

Установена е собственичката на сградата - 52-годишна жена, която по първоначални данни е предоставила за ползване част от помещенията на двама варненци - на 35 и 27 години, и 22-годишна жителка на село Разделна.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже и собственичката на сградата са задържани. Предприети са действия по издирването на съучастничката им, която при вида на полицаите, успяла да избяга.

Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност - производство и разпространение на наркотици, продължава под наблюдението на прокуратурата.
dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии