сряда, 22 април 2020 г.

Бързи досъдебни производства срещу пияни шофьори в русенско

Хванаха двама шофьори с над 1,2 промила алкохол в кръвта

Две бързи досъдебни производства, срещу водачи, заловени да шофират след употреба на алкохол са образувани в РУ – Ветово

На 19 април в 21:40 часа в гр. Глоджево - на улица "Бузлуджа" патрул на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил марка "Сузуки" - модел "Витара" с русенска регистрация, управляван от 29-годишен мъж, местен жител.
При направена проба на мъжа за употреба на алкохол с техническо средство му е била измерена концентрация от над 1,2 промила. Водачът е дал и кръвна проба, като направеният анализ е потвърдил наличието на алкохол в кръвна от над 1,2 промила – 1,33 на хиляда.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На същата дата – 19 април, около 02:15 часа в гр. Ветово на кръстовището улица "Сливница" с ул. 3-ти март, полицейски екип на РУ – Ветово е извършил проверка на лек автомобил марка "Фолксваген" - модел "Джета", с русенска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от Ветово. На водача е била извършена проба с техническо средство, която е отчела наличие на алкохол в концентрация над 1,2 промила в издишаните пари.

За допуснатото нарушение му е бил съставен акт и му е издаден талон за изследване, след което е бил отведен за кръвна проба. Химичният анализ на пробата е дал резултат за концентрация на алкохол в кръвта от 1,26 промила.

По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии