четвъртък, 28 май 2020 г.

Община Кубрат призовава гражданите за съдействия срещу вандализма

Община Кубрат се обръща с апел към гражданите да сигнализират за извършители на вандалски прояви в града.

Повод е поредният акт, извършен от злосторници, съобщиха от Общината.

Неизвестни са излели почистващ препарат в обновения фонтан, намиращ се в реновираното и облагородено пространство за отдих до паното на хана в центъра на града.


Вандалският акт е станал вероятно през нощта или в ранните часове тази сутрин. Фонтанът е бил изцяло обвит в бяла пяна и източването му продължило няколко часа. Според специалисти със сигурност има и нанесени щети по помпите на съоръжението, чиито ремонт ще е скъп, посочват от местната управа.

От там припомнят, че фонтанът в центъра на Кубрат бе обновен миналата година след дълги години затишие. След възстановяването му красивото съоръжение стана любимо място за отдих и снимки на жителите и гостите на града.

Кметът на Кубрат Алкин Неби осъди проявата, като сподели, че въпреки призивите да се пази изграденото и построеното вандалщината в града продължава. Не са малко случаите на счупени пейки, кошчета, компрометирани съоръжения за игра, затова напомняме на гражданите, които констатират нередности да подават сигнали в полицията, допълни кметът.




dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии