събота, 9 май 2020 г.

Излекуван е четвъртия пациент с COVID 19 в Русе

Излекуван е и четвъртия русенец, който беше установен в Русе, съобщиха от Областния кризисен щаб.

На 19-ти април той се беше завърнал от Англия с други двама души, пристигайки на летището в София. Там те са били посрещнати от майка му и откарани с кола в русенско село, където заедно са изкарали периода на карантината. През цялото време мъжът беше на домашно лечение, а сред симптомите, които прояви бяха хрема и еднократно повишаване на телесната температура.

Понастоящем 21-годишният мъж е с две отрицателни PCR-проби, което дава основание той да се счита за излекуван.

Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, все още се намира на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.

Други трима пациенти – двама от УМБАЛ „Канев“, както и пациентка от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, след две отрицателни PCR-проби бяха изписани от двете лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Десет от останалите 14 случаи са все още активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение.




tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии