сряда, 10 юни 2020 г.

Хванаха почти 4000 кутии цигари в хладилна чанта, ръчен багаж и тайник на границите с Румъния

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 76 680 къса /3834 кутии/ цигари, укрити в тайник, хладилна чанта и в ръчен багаж, при митнически проверки на излизащи от страната един товарен и два леки автомобила в районите на ГКПП Дунав мост – Русе и ГКПП Дунав мост – Видин през последните дни.

Цялото иззето количество тютюневи изделия са облепени с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство и за тях не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.От това количество 2580 кутии /51 600 къса/ цигари с български акцизен бандерол са открити в тайник под пода и в шест ръчни чанти с багаж, при щателна митническа проверка на напускащ страната лек автомобил в района на ГКПП Дунав мост- Русе на 06.06.2020 г. Колата е пътувала от България за Германия. За цигарите са съставени два акта срещу шофьора и пътник в автомобила, български граждани.

При друга митническа проверка на 05.06.2020 г. също в района на ГКПП Дунав мост – Русе, митническите служители откриват 4400 къса /220 кутии/ цигари с български акцизен бандерол в хладилна чанта в шофьорската кабина на товарен автомобил, пътуващ от България за Германия. Срещу шофьора, български гражданин, е съставен акт за установеното административно нарушение.

На 07.06.2020 г. в района на ГКПП Дунав мост – Видин са иззети 1034 кутии /20 680 къса/ цигари с български акцизен бандерол от различни търговски марки, при митническа проверка на напускащ страната лек автомобил, управляван също от български гражданин.
razgradnews.net

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии