петък, 12 юни 2020 г.

Един заразен и един починал в Разградско

Нов случай на Covid-19 е регистриран в Разградско, съобщават от областната администрация.

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева днес е потвърден случай на коронавирус на 70-годишен мъж от село Ясеновец, съпруг на хоспитализирана на 10 юни в Отделението по инфекциозни болести в разградската болница „Св. Иван Рилски“.Мъжът е потърсил медицинска помощ вчера с оплаквания от болки в гърлото и е хоспитализиран в лечебното заведение. Взет е респираторен материал. Изследван e днес в лабораторията към МБАЛ - Разград. Резултатът е положителен. Мъжът е с придружаващо заболяване бронхиална астма.

Регионалната здравна инспекция съобщава и за починал пациент на 79 години от Исперих, хоспитализиран на 8 юни в Отделението по инфекциозни болести в областния град с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на Covid-19 е положителен.

Пациентът е бил с придружаващи заболявания - диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

Днес по обяд той рязко се влошава и е поставен на командно дишане и въпреки активната реанимация настъпва летален изход.

Ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих при спазване на всички противоепидемични мерки.

Поставените под карантина в Разградска област са 363. Общият брой регистрирани за Covid-19 за областта е 40, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в Многопрофилната болница за активно лечение.
bnr.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии