петък, 19 юни 2020 г.

Обвинен в убийство иска отвод на прокурора, „набедил“ го

Обвиненият в извършване на убийство на свой съгражданин от Ветово П.П. поискал отвод на прокурора по делото, съобщиха от окръжния съд в Русе.

Мотивът му бил, че прокурорът го „набедил“ в предумишлено убийство, а той само „набил“ съгражданина си И.А., който починал 3 седмици по-късно.

В проведеното разпоредително заседание съдебният състав остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на подсъдимия и отложи делото за разглеждане по общия ред за 06.07.2020 г.

Тогава ще бъде извършен разпит на свидетели и вещи лица.

Срещу многократно осъждания П. П. е внесен обвинителен акт за това, че на 20.09.2018г. в гр. Ветово, обл. Русе умишлено умъртвил И. А., като смъртта му настъпила на 10.10.2018г.. Убийството е извършено предумишлено и представлява опасен рецидив.

Пред съда подсъдимият заявил, че не е убил И. А., а само му нанесъл побой. Според него, пострадалият бил изписан от болницата без опасност за живота. Затова поискал и отвод на прокурора, който го „набедил“ в предумишлено убийство. Защитникът му пък отново направи искане за изменение на мярката за неотклонение, взета по отношение на 42-годишния П П. от задържане под стража в по-лека.

Прокурорът взе становище по всички въпроси, които се обсъждат в разпоредителното Съдебният състав прие, че няма данни за заинтересованост или предубеденост на прокурора. Липсват и предпоставки за изменение на мярката от задържане под стража в по-лека. Съдът уважи искането на подсъдимия за допускане до разпит на един свидетел и отложи делото за 06.07.2020 г. от 09,00 ч., за когато ще бъдат призовани и всички свидетели и вещи лица, посочени в обвинителния акт.tvn.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии