четвъртък, 18 юни 2020 г.

Коронавирусът взе трета жертва в Разградско, а географията на разпространението му тук се разширява – има нов случай в Синя вода

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, жена на 60 г. от с. Китанчево, е потърсила медицинска помощ в спешното отделение на разградската болница на 16.06.2020 г. Прегледана е й е назначено лечение.

Резултатът от PCR теста й е положителен. Същия ден се почувствала зле и потърсила помощ в болницата в Исперих. Приета за лечение в ОАИЛ /изолатора/ в тежко състояние. След няколко часа състоянието й се влошава и тя е интубирана. В 21.10 ч. жената е починала.

Била е с придружаващи заболявания: хронична сърдечна недостатъчност, артериална хипертония II степен, мозъчно – съдова болест. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14 дневна домашна карантина. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация

Директорът на РЗИ – Разград е информирал още, че вчера е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в областта: мъж на 65 г. от лознишкото село Синя вода. Потърсил е медицинска помощ в на спешното отделение на болницата Търговище. PCR теста му от УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е положителен. Още вчера е е хоспитализиран в УМБАЛ „Канев“ – Русе. Мъжът е с придружаващи заболявания: захарен диабет тип II, исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Поставените под карантина лица в областта са 386.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 44, от тях активни 39. На стационарно лечение са 8 в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Разград. Изписани са трима след отрицателен резултат. Поставени под домашна изолация за 14 дни. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика“ – Русе и двама в УМБАЛ „Канев“ – Русе. Петима от оставените на домашно лечение са оздравели.
e-razgrad.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии