вторник, 9 юни 2020 г.

Литри мастика, ракия и цигари не можаха да минат "Дунав мост"

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха при митнически проверки в района на ГКПП Дунав мост - Русе 354 бутилки с общо 266,600 литра алкохолни напитки, укрити зад товара в две превозни средства, излизащи от страната в посока от България към Румъния.

На 5 юни в района на ГКПП Дунав мост – Русе, при митническа проверка на напускащ страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, са открити 162 бутилки с общо 151,400 литра алкохолни напитки - мастика и ракия с различни търговски марки, с български акцизен бандерол/, укрити зад превозвана дограма в товарното отделение.


При друг аналогичен случай на 4 юни, при митническа проверка също в района на ГКПП Дунав мост – Русе, митническите служители откриват 192 бутилки от 0,5 до 1 литра с общо 115,200 литра ракия, мастика, уиски и 1600 къса 80 кутии цигари с български бандерол, укрити зад палети с хранителни стоки в товарен микробус с българска регистрация, пътуващ от България за Австрия.

Цялото иззето количество бутилки с алкохол и кутиите с цигари са облепени с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство и за тях не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.briag.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии