сряда, 17 юни 2020 г.

Жителите на Мартен излизат на протест срещу тировете

От години няма реално решение на проблема с тировете

Проблемът с трафика по основния пътен възел Русе - Силистра стои нерешен от години

Особено потърпешви от управленското нехайство на правителството са жителите на град Мартен и околните села. Хората от тези населени места ежедневно рискуват живота си, за да се приберат до вкъщи или докато отидат на работа. Повечето от тях пътуват ежедневно до Русе и им се налага да преминават през натоварения основен път по няколко пъти на ден.



Освен живущите в региона, с риск за живота си са и работещите в индустриалните зони. А това са стотици работници, които сутрин и вечер трябва да пътуват по опасната отсечка.

Управленската немощ е очевидна, тъй като от десетилетия няма адекватни мерки, за да бъде нормализиран трафика към и от ГККП Дунав мост. Най-простото решение е да се изградят буферни паркинги, където да бъдат отвеждани тежкотоварните автомобили. Но и това не беше направено. Друг вариант е да изтеглят колоните от тирове по бул. България, където няма толкова голям човекопоток и да не се образуват тапи на кръговото по пътя за Силистра.

Затова споделям намерението на жителите на Мартен, които ще излязат тази вечер,17.06.2020 г. в 18.00 часа на първия разклон на града и ще спрат движението. И преди да им се ядосате, уважаеми пътуващи, приемете, че тези хора всъщност защитават живота си и този на децата си. Припомням ви трагедията със загиналите ученици от Сливо поле преди месеци.

Така че утре вместо да се гневим на протестиращите, нека ги подкрепим!



dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии