вторник, 18 август 2020 г.

38 възрастни от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус

Трийсет и осем потребители от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус, като през последното денонощие 81-годишна жена е преборила инфекцията, съобщават днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 93-ма са диагностицираните с коронавирус. От тях 84 са възрастни потребители, като седмина починаха.Девет души бяха заразени от персонала на дома - шестима вече са излекувани, а други трима са под домашна изолация.

От потребителите на социалното заведение 12 души все още са на болнично лечение. Други 23 възрастни са без симптоми и са изолирани в общинската вила "Липник", а четирима души без оплаквания са под домашна изолация.

От Областния оперативен щаб информират, че за последното денонощие в Русенско има три нови случая на коронавирус. Това са двама мъже - на 42 и 46 години, от Русе, и 53-годишна жена от град Ветово. И тримата са в добро общо състояние, като само 46-годишният русенец е настанен в болница с бронхопневмония.

Активните случаи към момента в региона са 76. От тях 24 души са в болница, а останалите 52 заразени са под домашна изолация.

dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии