понеделник, 17 август 2020 г.

Откриха незаконен казан за ракия в Глоджево

В РУ – ВЕТОВО Е ЗАПОЧНАТО РАЗСЛЕДВАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С УСТАНОВЕН В ГРАД ГЛОДЖЕВО СЛУЧАЙ НА НЕЛЕГАЛНО ПРОИЗВОДСТВО И СЪХРАНЕНИЕ НА АЛКОХОЛ, С ЦЕЛ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ.

При извършена операция, с участие на служители от РУ - Ветово и Агенция "Митници"- Русе, на територията на гр. Глоджево са установени незаконен казан за производство на ракия и съхранявани количества от алкохол, предназначени за търговско разпространение.



Действията са реализирани на 14 август. При проверка в частен дом на адрес в гр. Глоджево, обитаван от 56-годишна жена, служителите са констатирали, че въпросната жена държи с цел разпространение около 93 литра ракия, без надлежно разрешение.

При проверка в магазин за хранителни стоки, на друг адрес в града, полицаите и митничарите са констатирали, че в търговския обект се разпространяват и държат акцизни стоки - около 20 литра ракия, без бандерол, който се изисква по закон.

При паралелно извършени оперативно-издирвателни мероприятия, полицаите са събрали данни, че на адрес в града, в нарушение на установения ред се държат материали, както и технически съоръжения, изградени и предназначени за производство на алкохолни напитки.

При проверка на въпросния адрес, служителите са открили такова техническо съоръжение за производство на спиртни напитки, което им е било предадено.

Констатираните нарушения са документирани от полицаите и митничарите, в съответствие с техните компетенции. В РУ – Ветово е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Русе.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии