вторник, 29 септември 2020 г.

Разкриха инсцениран грабеж на над 10 000 лв. пред банков клон в Русе

Мъж се оказал главният инициатор, който организирал и участвал в инсценировката, с помощта на своя приятелка и още един мъж

В резултат на упоритата и професионална работа криминалисти от Първо РУ разкриха инсцениран грабеж на голяма сума пари, собственост на русенска фирма, съобщиха от полицията.

На 17 септември в полицията в Русе, е постъпил сигнал за извършен пред клон на банка, грабеж на над 10 000 лева. Според подадената информация, непознат нападнал в гръб 49-годишен мъж и със сила му отнел парите.

При предприетите действия по разследване на случая било изяснено, че жертвата работи като търговски представител в русенска фирма и като част от неговите задължения било ежедневното внасяне на различни суми в банка.

Това трябвало да направи и в деня на нападението, когато според твърденията бил нападнат пред входната врата на банковия клон. В процеса на разследването криминалистите провели множество беседи, прегледали записи от камери за видеонаблюдение, извършили справки, обиски, претърсвания.

Още при първоначалните действия възникнали основателни подозрения във версията на 49-годишния мъж, които се потвърдили в хода на събиране и анализиране на информация по случая. Криминалистите изяснили, че 49-годишният мъж всъщност е бил главен инициатор за организиране на сценария.


Той се договорил предварително и действал заедно с още двама - своя приятелка, на 49 години - бивша служителка в същата фирма, както и 25-годишен мъж, който влязъл в ролята на нападател.

В дома на жената полицаите открили по-голяма част от откраднатата сума - над 7000 лева, която й била предадена от 49-годишния в деня на грабежа, малко преди да стигне до клона на банката.

Друга част - 1400 лева, била открита в жабката на колата на „жертвата“, а трета - у „нападателя“, който признал, че вече бил изхарчил част от взетите съгласно уговорката 1000 лева.

 
dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии