вторник, 8 септември 2020 г.

Жена от Русе и три момичета на по 6 г. от Сливо поле и Борисово са новите случаи на коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за последните 24 часа са констатирани четири нови случая на коронавирус. 

Става дума за жена на 53-годишна възраст от гр. Русе, както и три момичета на 6 години от община Сливо поле. Всички те са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. 


Две от децата са от село Борисово, а другото е от гр. Сливо поле. И трите са безсимптомни, но са посещавали подготвителната група на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле. Така, броят на заразените в детската градина достигна 13 души, от които 9 персонал и 4 деца. Общо изследваните деца от детската градина са 34.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 349 души, като понастоящем активни са 68 души. От тях 21 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 30 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 204 са жените, а мъжете са 145, което в проценти е респективно 58% и 42%. За изминалите 24 часа има и още един излекуван пациент, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 263-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там. 

Починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе са 18, като 9 от тях са от дом за стари хора „Възраждане“. Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

 

 

briag.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии