петък, 25 септември 2020 г.

Мъж влиза в затвора за 6 години заради опит за убийство в село Кошарна

Присъдата е окончателна

Присъда от шест години и осем месеца лишаване от свобода за опит за убийство влезе в законна сила

Постановената от Окръжен съд – Русе на 13.01.2020 г. присъда бе потвърдена от две инстанции и влезе в законна сила. Тогава 49-годишният Е. Г. бе осъден на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим след проведено съкратено производство.

 На 10.08.2019 г., след като се почерпил през деня, около 19,30 ч. подсъдимият отивал към магазина в с. Кошарна, придвижвайки се с каруца. В този момент пострадалите М. М. и Ю. М. били пред къщата им заедно с техни близки. Наближавайки ги, Е. Г. започнал да крещи към М. М. „Сега ще те заколя, ще те убия“. Спрял каруцата, извадил ножа, който носел със себе си и се насочил към М. М. Свидетелят Ю. М. застанал пред баща си в опит да го защити. В разразилата се схватка М. М. получил порезни рани в областта на главата, на лявата част на гърдите, както и по ръцете.

Въпреки наложеното наказание в минималния по закон размер, Е. Г. го е обжалвал пред Апелативен съд – Велико Търново, а след това и пред Върховния касационен съд, тъй като го е счел за несъразмерно тежко. И въззивната, и касационната инстанция са приели, че искането за определяне на по-леко по размер наказание лишаване от свобода се явява неоснователно. В решението си касационните съдии отново са подчертали правилния извод на Окръжния съд, че и най-лекото наказание не е несъразмерно тежко предвид предходните осъждания на подсъдимия, сред които се открояват такива за причиняване на средна телесна повреда, хулиганство и закана за убийство.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която Е. Г. е осъден на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, вече е окончателна.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии