петък, 11 септември 2020 г.

Полицията в Русенско предупреждава за измами с" майстори" на покриви

Полицията в Русенско предупреждава за зачестили сигнали за измами, свързани с хора, представящи си за майстори, които най-често на възрастни и самотни хора по селата предлагат ремонт на покриви и улуци. Това съобщават от полицията в крайдунавския град.

От там информират, че през последните два месеца са получени няколко сигнала, които униформените служители разследват. Според потърпевши въпросните "майстори" предлагат услугите си, като първо обявяват минимална цена на линеен или квадратен метър, като настояват да подпишат с клиентите си договор и искат значително капаро.

След като клиентът става зависим, цената бързо и драстично скача по време на ремонта заради допълнителни дейности и услуги, които в началото са били премълчани. После измамниците започват да изнудват, като ги карат да изтеглят спестяванията си или да продават ниви, като в същото време и ремонтът е некачествен. Има и случаи, в които "майсторът" изчезва с капарото, други пък започват да бавят работата и така да изнудват клиентите за още средства.

От областната дирекция на МВР съветват гражданите да не се обвързват лековерно с такива непознати и псевдомайстори и да не подписват договори. При най-малкото съмнение за измама или други нередности могат да се обръщат към органите на реда.  

 

 

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии