неделя, 13 септември 2020 г.

Искрен Веселинов: Пътят Русе-Кубрат трябваше да е готов преди три години /ВИДЕО/

Пътят Русе-Кубрат най-после ще бъде ремонтиран. Състоянието на 47-километровата отсечка от години възмущава шофьорите, тъй като асфалтът е осеян с дълбоки дупки.

Цялостната рехабилитация на републиканския път трябва да започне до две седмици. Въпреки усилията на депутатите и местната власт, шест години подред рехабилитацията му е само обещание, заради което последваха редица протести. Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който е председател на Комисията по регионално развитие в НС, признава, че пътят е трябвало да бъде готов преди три години.
И обяснява защо се е стигнало до забавянето. „За съжаление това е един много изстрадан за русенци път. Епопеята за неговия ремонт започна почти преди 6 години, когато след, много настоявания от страна и на нас, народните представители, и на обществеността, успяхме да го включим в ОП „Региони в растеж“. За съжаление в процеса на възлагане мина доста време и когато той беше обявен за възлагане, се оказа, че девизните стойности, които за съжаление не може да бъдат променяни, са далеч под пазарните към момента. Веднъж се търгува този път, без да има участници, последва дълга кореспонденция с ЕК, която да разреши дофинансиране от националния бюджет. Когато това приключи, се обяви нова процедура. За съжаление епидемията КОВИД-19 спря тази процедура и всъщност имаме едно забавяне от поне три години. Ако всички тези неща не се бяха случили, преди три години пътят трябваше да бъде ремонтиран. Абсолютно са прави хората да негодуват, че пътуват по такъв тип път. Мога да ги уверя, че поне, що се отнася до нас, народните представители, не сме спрели да поставяме въпроса“, заяви Искрен Веселинов. Шофьорите са скептични за ремонта, който започва до две седмици. Смятат, че е закъснял, а и са притеснени, че идва зима и ще се пътува още по-трудно. Цялостната рехабилитация на отсечката от 47 км трябва да приключи за 10 месеца. Тя ще струва 38 млн.лв.

rusemedia.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии