понеделник, 26 октомври 2020 г.

50 нови случая на заразени с COVID-19 в област Разград

Общо 50 нови доказани случаи на COVID 19 са регистрирани в област Разград от 23 до 25 октомври 2020г, съобщиха от РЗИ-Разград. 

От тях 20 са в гр. Разград, по 3 в с. Езерче, с. Веселина и с. Мортагоново, по 2 в гр. Исперих, с. Дянково, гр. Кубрат и с. Благоево и по 1 в с. Недоклан, гр. Завет, с. Райнино, с. Сеслав, с. Бели лом, с. Беловец, с. Гецово, с. Стражец, с. Тодорово, с. Малко Йонково, с. Сейдол, с. Радинград и с. Мъдрево. Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица. 

Под карантина са поставени две паралелки от осми клас в НПТГ „Шандьор Петьофи“ в гр. Разград и една паралелка от осми клас в СОУ “ Христо Ботев“ в гр.Кубрат.

Установен е случай на положителен служител в Дом за стари хора – Разград. Извършена е дезинфекция на помещенията. Започва изследване на персонала и домуващите.

От Щаба апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в областта са 452, от тях активни са 238, на домашно лечение – 165, а хоспитализирани – 73. За изминалата седмица са оздравели 4 души, а са починали – 6. Новорегистрираните са 130, а общо поставените под карантина – 244.razgradnews.net

1 коментара:

Анонимен каза...

Дават 2000 лева, казват корона, лъжа са

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии