петък, 30 октомври 2020 г.

Кметът на Кубрат с призив към жителите на общината

Кметът на Община Кубрат Алкин Неби призова своите съграждани да бъдат отговорни и да спазват правилата за ограничаването на коронавируса. Това съобщават от информационната служба на Община Кубрат. Ето какво какво каза в своето обръщение към жителите на общината кубратският градоначалник: 

„Скъпи съграждани, борбата с коронавируса продължава! Все още сме изправени пред много трудности и изпитания. За съжаление, все още ни съпътстват дни на напрежение и тревога, защото ситуацията продължава да е много тежка. Разпространението на вируса не подмина нашата област и както вече е известно тя попадна в червената зона, което само по себе си е тревожен факт. Въпреки че дълго време в нашата община не бяха регистрирани случаи на COVID-19, то към настоящият момент вече имаме наши съграждани, които са с вирусна симптоматика и инфекция, а за съжаление някои от тях дори изгубиха битката с коварното заболяване. По този повод изказвам моите съболезнования на хората, изгубили свои близки, роднини и приятели! Пожелавам на заболелите и техните семейства предимно борбеност и вяра в битката им срещу вируса, а на всички други пожелавам най-вече здраве, защото от него по-ценно няма. Обръщам се към моите съграждани от Община Кубрат с нотка и на критика, защото, въпреки ежедневните усилия на Кризисният щаб, на МВР и здравните органи, на територията на цялата община продължават случаите на погазване на ясните разпоредби на здравните власти.

Уважаеми съграждани, въоръжете се с вяра и сила, спазвайте инструкциите и не се поддавайте на фалшиви новини! Четете и слушайте официалните източници, за да преодолеем успешно това препятствие!Има заповеди, които трябва да се изпълняват стриктно от всички нас! Като кмет и ваш съгражданин ви призовавам към самодисциплина, защото тя в момента е от изключително значение! Повярвайте, че както всички вас, аз най-малко искам да виждам пусти пазари и тържища, празни училища и спортни зали. Заедно с цялата общинска администрация ясно си даваме сметка, че досега не сме преживявали подобна ситуация. Изпитвам огромно уважение към всички хора, които са на първа линия- лекари, медицински сестри, полицаи, хигиенисти, държавни служители, учители и др. Не е никак лесна задачата ни, защото дефицитът на лекари в нашата община е огромен, което е предпоставка за много сериозна криза, а ви уверявам, че правим и невъзможното в опазването и грижата за здравето на нашите съграждани. Ситуацията не само в България, но и по света е тежка и изключително тревожна. Изправени сме пред сериозно предизвикателство,но съм убеден и силно вярвам, че заедно, с разумни действия и дисциплина, ще преодолеем този период. Точно сега трябва да проявим разум, да се вслушаме в препоръките на медицинските специалисти и да нагодим ежедневието и навиците си така, че да не навредим на самите нас и останалите хора около нас. Битката продължава, нека всички бъдем единни срещу това зло, защото, ако ние- потомците на хан Кубрат не бъдем единни, то бъдещите поколения няма да ни простят. Вярвам, че ще успеем, защото сме длъжни да се борим за здравето на нашите майки, бащи, братя и сестри, за нашите деца и близки, за нашите съграждани и сънародници. Скъпи жители на община Кубрат, Бъдете живи и здрави!“





razgradnews.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии