четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Стажант-лекар стана доброволец в болницата в Исперих

Стажант-лекар стана доброволец в болницата в Исперих. От началото на седмицата шестокурсникът Берк Шабан се включва активно и подкрепя екипите на лечебното заведение, изправили се лице в лице с Ковид-19, съобщи управителят на болницата д-р Абдулах Заргар.

Той изказва лична благодарност към младежа, който засега е единственият доброволец в лечебното заведение. Дни наред Берк прекарва в болницата, полагайки доброволен труд в подкрепа на персонала и пациентите. За съжаление, рядко се срещат млади хора като него - раздаващи се, с ясна гражданска позиция, която заявяват с делата си. Той е добрия пример, коментира д-р Заргар.
По думите на управителя на болницата, медицинският и немедицинският персонал на МБАЛ-Исперих са на предела на силите си, но не се отказват да се борят за човешкия живот. За да може да се помогне на повече болни, са разкрити повече от 50 процента легла за лечение на ковидпациенти от целия капацитет на болницата. Запълнен е и капацитетът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Въпреки максимално възможния брой разкрити ковид легла, болницата е в огромно затруднение да хоспитализира всички пациенти със симптоми на коронавируса. Сред заболелите са и лекари и здравни работници, поради което не успяват да участват в работата, и това сериозно намалява капацитета на здравното заведение.

Като ръководител на МБАЛ-Исперих д-р Заргар не иска нито един пациент да остане без внимание и призовава хората, които имат по лека симптоматика, да се лекуват в домашни условия под наблюдението на личните си лекари, за да може да се намали натискът върху малкото останал работещ персонал на болницата.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии