сряда, 4 ноември 2020 г.

Три жени и един мъж с коронавирус са починали в Русенско

Жените са от Русе, а мъжът - от Лом Черковна

192 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие.

Това е със 60 души повече отколкото досегашния рекорд, който беше отбелязан в събота, когато само за 24 часа новозаразените стигнаха 132-ма.

186 от новоустановените случаи са на домашна изолация, а шестима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 171, докато в Две могили няма нито един.

В община Бяла новите случаи са 11, в Иваново – 4, във Ветово и Сливо поле по два и в Борово и Ценово по 1.

Същевременно през вчерашния ден са излекувани 38 души, което означава, че оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 579.

За съжаление вчера четирима души с положителен PCR тест за коронавирус, които са били хоспитализирани, са починали. Става дума за три русенки на 58, 64 и 71 години, както и мъж на 68-годишна възраст от село Лом Черковна.

Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 44, от които 20 жени и 24-ма мъже.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на четвърто място по заболеваемост в страната.

Преди Русе са само София (град), Пловдив и Варна, а след Русенско са Благоевград, Стара Загора и Бургас. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Търговище – 21.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 1733, като активните случаи са 1110. От тях 119 са на болнично лечение, а останалите 991 са под домашна изолация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии