четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Здравният министър: Не държавата, а хората са виновни за лошата ситуация с Covid-19

Не лошата организация на здравната система от страна на държавата, а неспазването на мерките от страна на хората е причина за влошената ситуация с коронавируса. Това обясни пред bTV здравният министър Костадин Ангелов. Според него сега се вижда резултатът от подценяването на болестта.

„От самото начало на започване на епидемията ние насърчаваме хората да спазват мерките. Това е резултатът от неспазването им, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред МС. Голямото недоверие към системата, трупано през годините, доведе до този резултат“, заяви министърът.

Според него държавата не е проспала летните месеци, а тъкмо обратното – подготвяла се е за предстоящия скок на случаите. Той подчерта, че веднага след като поел поста започнал да издава заповеди за мерки и срещи с областните щабове.

В момента няма недостиг на легла, а на медици, каза още министърът. И подчерта, че тази липса най-трудно се компенсира.

„Да сте чули че няма техника, че няма апарати за дишане? Пациенти от болниците не се връщат. В момента нямаме недостиг на легла“, каза Ангелов.

Той подчерта, че здравната система се справяла. Министърът посочи, че само вчера у нас са били излекувани над 2500 души, а историята на всеки един от тях била успех за системата.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии