сряда, 16 декември 2020 г.

Митничари иззеха 351 парфюма в кашони от банани

Митнически служители задържаха 351 парфюма в кашони от банани при проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 11 декември, около 10:20 часа, митническите инспектори спират товарен автомобил с българска регистрация, напускащ страната.

Водачът заявил, че превозва куриерски пратки от България за Румъния.

В документите стоката, разпределена в общо 14 палета, е описана като авточасти, текстилни изделия и други. Митническите служители отклоняват автомобила за щателна проверка.

Върху един от палетите в превозното средство са установени шест кашона от банани, облепени с тиксо. При отварянето им са открити общо 365 парфюма и тоалетни води. Всички опаковки са с надписи на световноизвестни марки.

Същият ден, около 17:35 часа, в района на ГКПП "Дунав мост-Русе", митнически служители спрат на изход от страната пътнически микробус с българска регистрация.

Водачът заявил, че превозва личен багаж и пратки от България за Германия.
Сред превозваните вещи са открити четири плика и два черни сака. В тях са установени текстилни изделия, обувки и чанти с лого на световноизвестни марки - общо 121 артикула.

Шофьорът обяснил, че пратката му е дадена от български гражданин и трябвало да я транспортира до Германия. 
И при двете проверки са уведомени служители от ГПУ-Русе и случаите са предадени по компетентност. Предстои уведомяване на маркопритежателите.dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии