сряда, 23 декември 2020 г.

Подпалиха колата на бивш полицай в Червена вода

Автомобилът е бил подпален тази сутрин малко преди 4:00 часа

Лек автомобил „Пежо“ е бил подпален малко преди 4:00 часа тази сутрин в русенското село Червена вода 

Собственикът му, бивш полицай, разказва, че тъкмо е станал да зарежда локалното отопление на къщата, когато през прозореца е видял пламъците, обхванали автомобила му.

Веднага е взел пожарогасителите, които има в дома си, и е започнал да гаси огъня. Успял е да се справи сам и затова не е викал пожарникарите.

След потушаването на огъня обаче мъжът е видял на задната седалка на автомобила камък и туба със запалително вещество. Веднага е подал сигнал на тел.112 и към полицията. В продължение на няколко часа полицейски патрул е дежурил за запазване на мястото на инцидента, предаде Русе Медиа.

В момента криминалисти и специалисти от пожарната извършват оглед и снемат отпечатъци. Предстои да се изясни как е бил извършен палежът и колко човека са участвали в тази запалителна акция. Според пострадалия най-вероятно са участвали минимум двама души – единият е хвърлил камъка, за да счупи стъклото, а другият е метнал вътре тубата. Мъжът казва, че не е имал конфликти, нито е получавал заплахи и недоумява за причините.

Тепърва ще се изяснява дали този инцидент има връзка с последните два случая на умишлен палеж на автомобили в Русе по отношение на извършителите. Не се изключва версията за група, която да пали коли по поръчка.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии