понеделник, 28 декември 2020 г.

Започват ваксинациите в Русе

Днес ще бъдат направени първите имунизации срещу COVID-19 в Русе, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

В рамките на три дни първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Центъра за спешна медицинска помощ, Центъра за психично здраве, Държавната психиатрична болница в Бяла и Комплексния онкологичен център.

Очаква се ваксините да пристигнат от Велико Търново в ранния следобед, като веднага след това ще се направи инструктаж за начина за протичане на ваксинация в четирите болници от региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.
 

Това садвете университетски болници в Русе „Канев“ и „Медика“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и многопрофилната болница в Бяла. От преди повече от седмица са готови списъците с имената на лекари и медицински персонал, които ще бъдат сред първите в областта, проявили желание и готовност да се имунизират.  

Ваксинирането ще продължи и във вторник, а очакванията са до сряда то да приключи.

tvn.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии