сряда, 13 януари 2021 г.

Допълнителна ДНК експертиза ще определя хода на делото за обира на Юробанк

След две поредни отлагания на делото за обира на бившата Юробанк в Русе, на 11 януари бе проведено първо заседание в Апелативния съд във Велико Търново. Предходните два пъти то е било отлагано поради заболяване на адвокатите.

Делото е по жалба на подсъдимия Илиян Павлов, който обжалва присъдата, постановена му от Окръжния съд в Русе. На заседанието пред второинстанционния съд е изслушано вещото лице, изготвило ДНК експертизата на биологичния материал, намерен на местопрестъплението. Експертът е потвърдил заключенията си, но защитата на подсъдимия са поискали уточняващи детайли по нея, които не са били включени в експертизата, представена и на първа инстанция. Съдът е приел искането и същото вещо лице ще изготви допълнителна  ДНК експертиза, която да отговори или не на целите на адвокатите на Павлов. Следващото заседание по делото е насрочено за 15 март.

Припомняме, че 52-годишният Илиян Павлов бе осъден за обира на бившата Юробанк в Русе на 10 години строг затворнически режим и да плати и сумата от 188 385,52 лв. на „Юробанк България“ АД, представляваща обезщетение за претърпените от гражданския ищец имуществени вреди в резултат от престъплението, ведно със законната лихва. Русенските магистрати го признаха за виновен за това, че от 26 до 27 март 2016 г. в Русе, след предварителен сговор с неустановено лице, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, и чрез използване на технически средства, отнел  пари в брой в размер на 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, или всичко в общ размер на 188 385,52 лева от владението на „Юробанк България“ АД – клон Русе, представлявано от Й. А. Д, без тяхното съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Павлов бе задържан за обира пред декември 2017 г.





briag.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии