понеделник, 8 февруари 2021 г.

РЗИ отрече фейк новина за починала след ваксина учителка, кампанията сред педагозите още не е започнала

Втората фаза от Националния ваксинационен план в област Разград стартира днес. – съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база данни от РЗИ-Разград. 

Тя ще обхване педагогически и непедагогически персонал в училища и детски градини, както и потребители и персонал в домовете за социални услуги.

Днес ще се извърши имунизация на желаещите в ЦНСТПЛФУ в гр. Цар Калоян и ЦНСТПЛД в с. Хума, като ваксината ще поставят общопрактикуващи лекари.

На 09.02.2021 г. ще започне имунизацията на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата и детските градини в областта. Тя ще се извърши в специализираните имунизационни кабинети, разкрити в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, МБАЛ – Исперих и МБАЛ – Кубрат.

Желание да се ваксинират са изявили 519 учители и непедагогически персонал, както и 378 човека от домовете за социални услуги.

Приключи изследването за COVID-19 с бързи антигенни тестове на педагогическия и непедагогическия персонал в областта. Изследвани са 1069 души, като всички са с отрицателни за коронавирус резултати.

Относно тиражираната информация за починала след имунизация срещу  COVID-19 учителка, РЗИ уверява, че това не отговаря на истината. Посоченото лице наистина е учителка, но си е жива и здрава. До днешната  дата 08.02.2021 г. в областта не е извършвана ваксинация на нито един учител, така че няма как да има такъв случай.

РЗИ напомня, че в условията на извънредна епидемична обстановка публикуването на неверни данни и всяването на паника сред населението не само е некоректно и неетично, но също така подлежи на наказателна отговорност.

От здравната инспекция обявиха и информация за новоустановените случаи на COVID-19.

Нови 11 доказани случая на COVID-19 са регистрирани в област  Разград през периода 05.02.2021 г. – 07.02.2021 г. От тях 3 са в Ясеновец, а 2 – в Острово. По 1 нов случай е установен в Завет, Киченица, Черковна, Беловец, Печеница и Брестовене. В статистиката за периода има и 2 вероятни случая на  COVID-19 в Кубрат, които към момента не са доказани.

През периода 05.02.2021 г. – 07.02.2021 г. в областта няма починали от  COVID-19.

Активните случаи в област Разград са 75. От тях на домашно лечение са 48,  а хоспитализираните са 27. Под карантина са поставени 245 човека.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии