петък, 26 март 2021 г.

Мъж мами жена в продължение на две години, ощетил я за 130 хил. лева

Прокуратурата в Разград повдигна обвинение на 34-годишен мъж, който заблуждавал дълго време жена с цел набавяне на имотна облага. Вредата, която той е нанесъл, се равнява на около 136 000 лева, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият заблудил потърпевшата, че имат сериозна връзка. Тя била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 г. до май 2020 г. През това време Я.Я. многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си – адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и др. Жената изпращала на любимия си пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева.

Средствата били превеждани по банков път, по пощата и през различни финансови институции. Бижутата пък били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград Я.Я. е задържан за срок до 72 часа. Престои да бъде внесено искане до Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии