понеделник, 29 март 2021 г.

Екстрадират русенка в Гърция, ще лежи в затвора за кражби

Русенка ще бъде екстрадирана в Гърция за изтърпяване на присъда, съобщиха от Окръжния съд в крайдунавския град.

Състав на Окръжния съд е допуснал предаване на 34-годишната А. А. на гръцките власти с цел изпълнение на наказание лишаване от свобода.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Апелативна прокуратура гр. Тесалоники на основание влязло в сила на 27.05.2018г. решение на Едночленния полицейски съд гр.Верия. С него на русенката е наложена 4-годишна присъда за кражба.

Според гръцките власти, А. А. на 13.10.2016г. в гр.Верия влязла в магазин за продажба на облекло и отнела тайно от чантата на А. Я. портфейла й, съдържащ 10 евро, личната й карта и една карта за теглене на пари, като впоследствие отишла в друг подобен магазин и се опитала да отвори чантата на служителката Х. И., за да отнеме портфейла й, но не успяла, защото била усетена.

От Окръжния съд допълват, че А. А. е задържана в 11,10ч. на 20.03.2021год. от органите на граничен контрол при излизане от страната през ГКПП “Дунав мост“.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че ЕЗА отговаря на изискванията на закона и не са налице основания за отказ. Окръжен съд – Русе допусна предаване на А. А. на Република Гърция за изпълнение на наказание лишаване от свобода и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото й предаване на искащата държава, допълват от институцията.

Решението подлежи на обжалване в 5-дневен срок.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии