понеделник, 26 април 2021 г.

Заради КОВИД, търлата в Русе се отлага за септември

Традиционната пролетна търла в Русе тази година няма да се състои в обичайния период в края на април и началото на май

Причината са противоепидемичните мерки, които засега важат до 30 април, но с тенденция да се удължат с още един месец, уточнява Русе Медиа. 

От общината обясниха, че подготовката на едно такова събитие изисква подготовка от 2 - 3 месеца, тъй като е свързано с проверка на съоръженията, разрешителни и осигуряване на безопасност. Вариантът да се направи през лятото отпада, тъй като всички атракциони се насочват към морето.

Затова засега намеренията на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и общината са търла да има, но през есента. Тя ще бъде разположена отново в Парка на младежта, където е общински терен и има достатъчно пространство.

Същевременно в момента се изгражда минивариант на търла, само че на частен терен между „Кауфланд“ и ПГ по туризъм на бул.“Липник“. Там вече са поставени няколко големи атракциона. Ще има блъскащи се колички, а за по-малките – надуваеми съоръжения. Мястото обаче е много малко и не е ясно как ще ограничи струпването на много хора. Все още тече процедура по оформяне на документацията на минитърлата.

Проблем обаче може да се окаже пътната безопасност, тъй като атракционите са точно срещу заличената пешеходна пътека пред „Ялта“. Въпреки че там бяха поставени преградни пана, хората продължават да пресичат, за да си спестят вървенето до светофарите. Притесненията са, че потокът от желаещи да отидат до минитърлата ще минава оттам за по-направо.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии