петък, 2 април 2021 г.

Каква е причината за километричната опашка от тирове на „Дунав мост”

Камионите са спрели и в двете платна, което затруднява движението по пътя Русе - Силистра

10-километрова опашка от тирове се образува снощи на граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Обработката на документите не е прекъсвала и според граничните власти причина за засиления трафик е, че превозвачите бързат да доставят стоките си до Западна Европа преди началото на католическия Великден.

Тази сутрин опашката от чакащи камиони е около 8 километра, което означава, че част от тях е успяла да премине през граничния пункт. Пропускливостта на моста е слаба – той е само с две платна, което значително усложнява трафика. Това, което изнервя допълнително ситуацията на пътя, който е изход Русе – Силистра, е фактът, че тировете са спрели и в двете платна, което затруднява придвижването на хората, които пътуват към двете индустриални зони в града, както и към съседните населени места, информира NOVA.

Шофьорите, които се наложи да чакат за преминаване на граничния пункт, пътуват основно за Румъния. Те поставиха въпроса за изграждането на буферен паркинг, където да изчакват и да не затрудняват движението. На граничен пунктДунав мост” работят четири трасета и няма затруднения с информационната система и обработката на документи върви динамично. Подобна е и ситуацията от румънска страна.

dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии