вторник, 15 юни 2021 г.

Доживотен затвор за подсъдим за убийство в Глоджево

Окръжен съд – Русе осъди 29-годишния П. М. на доживотен затвор за предумишлено убийство на жена и опит за убийство на нейните родители

Окръжен съд – Русе осъди 29-годишния П. М. на доживотен затвор за предумишлено убийство на жена и опит за убийство на нейните родители

След поредно заседание, продължило и след края на вчерашния работен ден, тази сутрин състав на Окръжен съд – Русе осъди 29-годишния П. М. на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване за предумишлено убийство на жена и опит за убийство на нейните родители.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 13.09.2019г. в гр. Глоджево, обл. Русенска, умишлено умъртвил П. Е. и направил опит умишлено да умъртви Д. Е. и С. Е., като изпълнителното деяние по отношение на последните двама е останало недовършено поради независещи от дееца причини, деянието представлява убийство и опит за убийство на повече от едно лице и е извършено предумишлено.

При изпълнение на наказанието лишаване от свобода е приспаднато времето, през което П. М. е бил задържан, считано от 13.09.2019 г.

Окръжен съд – Русе осъди подсъдимия да заплати обезщетение за причинените неимуществени вреди на пострадалите С. Е. и Д. Е. в размер на по 130 000 лв. за всеки ведно със законната лихва от датата на деянието, както и разноските по делото.

Присъдата, с която П. М. е осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии