вторник, 13 юли 2021 г.

Хванаха пиян и надрусан шофьор в Сливо поле

Младият мъж седнал за волана на БМВ след употреба на алкохол и амфетамин

Младият мъж седнал за волана на БМВ след употреба на алкохол и амфетамин

На 11 юли около 23:40 часа в град Сливо поле, на булевард "България", дежурен наряд от районното управление в града е спрял за проверка лек автомобил БМВ с русенска регистрация.

 При проверката която като водач на превозното средство  е установен 24-годишен местен жител, който управлявал след употреба на алкохол и наркотици.

Извършена проверка с техническо средство е показала наличие на алкохол в концентрация над 1,2 промила, а пробата за наркотици е дала положителна реакция за метамфетамин и амфетамин.

На водача е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран до болницата, където е дал проби. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е започнато бързо производство.

Пътен инцидент с леки материални щети на ул. Св. Димитър Басарбовски

На 10 юли около 20:10 часа екип на сектор „Пътна полиция“ е изпратен на сигнал за пътен инцидент с леки материални щети на ул. "Св. Димитър Басарбовски" в посока бул. "Трети март".

На мястото униформените намират лек автомобил с марка "Хюндай" извън пътя вдясно по посоката си на движение, а като водач е установен 47-годишен мъж, който лъхал на алкохол. Извършена му е проверка с техническо средство, при която уредът е отчел концентрация над 4 промила в издишания въздух. Случаят е документиран от екипа и материалите по него предадени на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който е образувал бързо производство по случая.

На 9 юли около 13:30 часа екип на сектор "Пътна полиция" е бил пратен за съдействие на служители от Първо РУ, в района на пътен възел "Охлюва", където е бил спрян и проверен лек автомобил с марка "Опел Корса" и е имало съмнение за употреба на наркотични вещества от водача /38 г./. Съмненията на униформените са се потвърдили, тъй като при пробата за наркотици, техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

На водача е съставен акт и талон за изследване, задържан е и конвоиран до медицинско заведение, където пред медицинско лице е отказал да даде проби за химическо изследване. По случая е образувано бързо производство от разследващ полицай при сектор „Пътна полиция“, с оглед престъпление по чл.343б, ал. 3 от НК.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии