вторник, 17 август 2021 г.

Младеж, облечен с униформата на баща си, спря автомобил за проверка

Неадекватното момче правело проверки по пътя между селата Николово - Червена вода

Установен е 18-годишен, опитал да се представи като полицай и да извършва проверки на пътя с униформата на баща си

Вчера към 08:30 часа гражданин позвънил на тел.112 с информацията, че в района на "Текето" по пътя между селата Николово - Червена вода бил спрян за проверка със "стоп-палка" от млад мъж, облечен със зелено полицейско яке с пагони, бойна шапка с козирка, с логото на МВР, с къси тъмни панталони и бели маратонки.

Младежът бил във видимо неадекватно състояние, затова мъжът отказал да му подаде личните си документи и тези на автомобила и се отправил към село Червена вода, след което е и сигнализирал.

Последвали незабавни действия на служители на Второ РУ с цел изясняване на подадената информация, в рамките на които установили мнимия полицай. При извършената справка станало ясно, че той е на 18 години, а използваните от баща му униформени дрехи и полицейски атрибути той предал на служителите на реда. Започнало е документиране на случая и разследването му, с оглед извършено престъпление. Работата по случая продължава.

Това е повод от ОДМВР - Русе отново да напомнят, че носенето на формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи е престъпно деяние, за което се носи и съответната отговорност.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии