петък, 20 август 2021 г.

Протестиращи работници отново затвориха пътя Русе - Разград

Хората са категорични, че ще продължат да протестират, докато получат неизплатените 36 млн.лв. Според тях твърденията на държавата, че пари няма, не могат да бъдат оправдание

Работници на „Автомагистрали Черно море“ блокираха пътя Русе - Разград

 Въпреки съставения акт за спиране на движението при първия протест, те отново затвориха кръстовището на изхода от Русе при „Джъмбо“, а полицията пренасочваше автомобилите по обходни маршрути, информира Русе Медиа. 

Хората са категорични, че ще продължат да протестират, докато получат неизплатените 36 млн.лв. Според тях твърденията на държавата, че пари няма, не могат да бъдат оправдание.

„Отново протестираме, защото си искаме парите, изработили сме си ги и е редно да ни ги платят. Много семейства остават без пари, много хора имат заеми, които плащат, имат сметки. Какво правим?“, казва Мая Тихомирова.

„Както има за други неща, така би трябвало да са планирани тези пари. Не може да се оправдават само с там някакви бюджетни пари, които са били гласувани от миналата година. Това са текущи разходи, които възникват в процес на времето. Никъде го няма, дори и в третия свят – навсякъде работиш, плащат ти. А тук работиш, не ти плащат“, коментира Иван Пенев.

Синдикалният лидер на „Автомагистрали Черно море“ Господин Янков заяви, че протестите ще продължат, докато дружеството си получи сумата 36 млн.лв. Разговорите с МРРБ до момента са безрезултатни. „Ако още продължават така, бих казал, да се лигавят с нас, ще втвърдим и самите протести. Хората вече нямат пари и заплати, ние вземаме заеми от разни фирми, предприятия, да можем да им дадем по някой лев, защото не вървят нещата“, обясни Господин Янков.

Въпреки че и този път протестиращите нямаха разрешение да затварят пътя, те го направиха. Организаторите от синдикатите заявиха, че са готови да бъдат отново санкционирани за спиране на движението, но желанието за блокада е на работниците и те ги подкрепят напълно.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии