четвъртък, 16 септември 2021 г.

135 първолаци чуха за пръв път школския звънец в училищата в Община Кубрат

135 са първолаците в училищата в Община Кубрат тази учебна година – съобщават от пресцентъра на местната управа. Повече от половината от тях – 75 – чуха школския звънец в най-голямото училище в общината – СУ”Христо Ботев”-Кубрат.

Всички първокласници получиха книжки със специални послания от Кмета на Кубрат Алкин Неби.

Градоначалникът заедно със заместниците си Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов и завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов уважиха тържествата за първия учебен ден в училищата в общината.

Кметът Алкин Неби бе в СУ „Христо Ботев-Кубрат, където тържеството бе открито със слово на директора на училището Росица Христова. След посрещане на училищното знаме националният трибагреник в двора на школото издигна дванадесетокласникът Теодор Николов.


„Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се справим заедно!“, казва в приветствието си до училищата в Кубрат просветния министър Николай Денков по повод първия учебен ден.

Поздравителни адреси към училището бяха отправени също от парламентарната комисия по образование в 46-ото Народно събрание с председател Ирена Атанасова, от началника на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, както и от евродепутата Асим Адемов.

„От името на Общинското ръководство искам да Ви поздравя със старта на учебната година и да Ви пожелая прекрасни моменти и много успехи в близкото бъдеще! За едни тази година ще е първа, за други – поредна, а за трети – последна. Скъпи първокласници! Днешният ден е специален за Вас, защото ни показва, че вече сте пораснали. Не се разделяйте с детското в себе си, напротив – пазете го колкото се може по-дълго! Пожелавам Ви да се забавлявате и да учите ,забавлявайки се. Първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки от нас. Драги ученици! Задачата на училището е да Ви подготви за бъдещето – бъдеще, в което да сте успешни хора. Открийте таланта си! Бъдете дисциплинирани и креативни!“, каза в обръщението си пред ученици, учители, родители и близки кметът на Кубрат Алкин Неби, отправяйки пожелания и към зрелостниците за успехи в училището и живота.

Тържества и церемонии, посветени на първия учебен ден, се проведоха в Професионалната гимназия в Кубрат, в двора на ОУ „Христо Смирненски“ в общинския център, както и във всички други учебни заведения в общината.

Учители, директори, ръководители и др. получиха десетки букети цветя, много поздравления и въпреки ограниченията, свързани с ковид пандемията, празничният 15-ти септември в Кубрат беше отбелязан подобаващо и с много слънчево настроение.

Учениците от I-ви до XII-ти клас в община Кубрат наброяват 1204.

razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии