неделя, 19 септември 2021 г.

Ловците от Русенско си направиха събор във Ветово преди началото на сезона

Ловците от Русенско си направиха ежегодния събор, който се проведе в местността „Лагера“ в община Ветово.

Той бе организиран от Ловно-рибарско дружество „Филип Тотю“, в което членуват 1500 ловци от 38 дружини на територията на общините Русе, Иваново, Ветово и Сливо поле.

Съборът предшества ловния сезон за дива свиня, който се открива на 2 октомври.

„Желая ви вярна и сговорна дружина и нека мерникът ви винаги да е точен! Нека историите, които си разказвате да нямат край, а настроението да е винаги с вас! Успех из ловните полета, но бъдете отговорни и бдителни. Не забравяйте да носите винаги в сърцата си любовта към природата!“, каза областният управител Борислав Българинов, който присъства на събора.

Домакинът Пламен Цветков – председател на Ловно-рибарско дружество „Филип Тотю“ също пожела на авджиите добра слука, да се радват и да се веселят. Традициите на ловното сдружение „Филип Тотю“ са били положени от самия воевода, който е бил първият му председател, а русенската организация е сред основоположниците на националното дружество. През 1927 и 1933 г. националните събори са състояли в Русе.

По време на празника имаше и много забавление. Бяха наградени призьорите от турнир по ловна стрелба, в който са участвали 25 дружини и четирима ветерани. На първо място бе класиран Николай Кулев от дружината в Ряхово. Сред ветераните първи стана Младен Лазаров от дружината в Бъзън. Почетната стълбичка бе допълнена още от Орхан Карамазов и Валери Гамазов от дружините в Смирненски и Борисово.

В кулинарните надпревари наградата за най-добро барбекю отиде при ловно-рибарското дружество в Тръстеник, а за най-вкусна рибена чорба – в Красен. Първото място за вита баница бе получено от дружеството в Долно Абланово, а титлата за най-вкусна скара и риба спечелиха от Щръклево. Специална награда бе отредена и за рецептата на Никола Палежев от Красен за приготвяне на крехко агнешко. Най-смешният виц бе разказан от Десислав Николов от Николово.

В програмата имаше още викторина с различни въпроси в сферата на ловджийството, народни песни и модерни танци.





rusemedia.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии