четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Ученичка от Кубрат – в Топ 10 на национално състезание по английски език

Отново отлично представяне на Арнел Кедик, ученичка от 11 клас в СУ“Христо Ботев“-Кубрат на националния кръг на състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език. За това съобщава нейната учителка Нина Цонева.

На 6-7.11.2021 в гр. Златоград се е провел националният кръг на състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език. Област Разград е представена за втори път от Арнел Кедик, ученичка от 11 клас в  СУ“Христо Ботев“-Кубрат, но този път във втора възрастова група. Темата на състезанието тази година е  „ Спокойното море не прави опитни моряците“-мисъл на Франклин Рузвелт. Участниците в състезанието преминават през общински и областен кръг и за националния кръг се класират по един ученик във всяка от двете възрастови групи, които да представят областта.
Тази година състезанието се е провело онлайн и Арнел се явила пред комисията на 7.11.2021 от училището, в което учи. Според правилата, в стаята по време на състезанието  не може да присъства учител по английски език. Тезата на Арнел я класира на осмо място от 26 участници в нейната група, резултатът й е блестящ – 149,67т от максимални 165т, с минимална разлика между участниците, класирани в челната тройка. Ето как Арнел започва своето изложение:

  • „Тази мисъл ни учи, че пътят към истинския успех е труден. Така както парче желязо се превръща в оръжие само след многократно удряне с ковашкия чук, така и ние може да се превърнем в нашата най-добра версия само когато преодоляваме многобройните препятствия, които животът ни поднася.“

Арнел Кедик се явява на това състезание за последен път, тъй като е в 11 клас. Учителите от СУ“Христо Ботев“ –Кубрат и благодарят сърдечно за положените усилия, труд и моментите на гордост, които ги е дарявала. Пожелават й здраве и сили, за да може да преодолява вълненията на бурното море, което и предстои да прекосява.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии