понеделник, 29 ноември 2021 г.

Полетите Русе-София ще са два-три пъти седмично

Въздушният транспорт между Русе и София ще бъде възобновен вероятно с два полета седмично. Това заяви пред Нова телевизия русенският зам.кмет Димитър Недев.

По думите му оптимистичният срок, в който летището край Щръклево може да възобнови дейността си, е април-май догодина.

Пускане на въздушен транспорт до София бе обещано наскоро и от икономическия министър Даниела Везиева при посещението й в Русе. Тя обясни, че работата по тази линия вече е започнала. Собственик на летището от шест години е общината. Според Недев преди да то да започне работа се налагат някои ремонти, въпреки че обектът се охранява и е в добро състояние.

„Ще има някои подобрения. Тази година направихме покрива, тъй като имаше течове от него, ремонтирахме и санитарните помещения. Предстои анализ на състоянието на пистата, определяне на коефициента на товароносимостта на самата писта, който е много важен. Предстоят ремонти и запълване на бетонните блокове”, каза той.

Планът е първоначално да се започне с два полета седмично. При интерес от страна на хората те могат да бъдат увеличени до три. Очаква се времето за пътуване да е около 40 минути.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии