петък, 17 декември 2021 г.

18-годишен ветовчанин е източил от чужда карта над 6 200 лева за онлайн покупки и залози

Потърпевшият е възрастен мъж

18-годишен ветовчанин е заловен, заради това че е използвал чужда дебитна карта, като по този начин е причинил щети на възрастен мъж, изхарчвайки му сумата от 6244 лева за онлайн покупки и залози.

Младежът е бил задържан, при акция вчера във Ветово, в която са участвали служители от ОДМВР - Русе, от РУ - Ветово, отдел „Разследване“ и секторите "Специални тактически действия" и "Базова научно-техническа лаборатория“. По време на реализацията са извършени процесуално-следствени действия на адрес във Ветово, по образувано досъдебно производство по описа на РУ – Ветово, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. Разследването е водено, с оглед извършено престъпление по чл. 249, ал.1 от НК - за използване на чужд платежен инструмент, без съгласието на титуляра мъж на 68 г., съобщиха от ОДМВР – Русе.

При извършеното претърсване в имота са открити и иззети следните вещи - три мобилни телефона, компютърна конфигурация, лаптоп, таблет, различни маркови дрехи и др. Задържани са двама на възраст 18 и 48 г. за срок до 24 часа, за които в хода първоначалните опаративно-издирвателни мероприятия е събрана информация, че имат съпричастност към извършеното деяние.

При последвалите допълнителни и незабавни оперативни действия от страна на полицаите е установено, че извършител на въпросното деяние е 18-годишният, който в продължение на около половин година е ползвал дебитната карта за онлайн разплащания, като е изхарчил сумата за онлайн покупки на различни дрехи, техника, храна и спортни залози.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии